De bedste broccoliboller
Jeg har følt mig uinspireret med hensyn til frokostretter fordi jeg ikke gider stå i køkkenet og kokkerere 3 gange om dagen så længe jeg er på Fit på 100 dage diæten. Jeg har i den forbindelse fået en kanon opskrift fra en tidligere kollega, som jeg bare bliver nød til at dele med jer, på broccoliboller….mmmmh mums!! De er glutenfri og kan også laves lactosefri hvis dette ønskes. De er super nemme at lave (ingen avancerede ingredienser) og har den lækreste svampede konsistens og sprøde smag af broccoli.
Du skal bruge nedenstående:
- 1 stk. broccolihoved inkl. stilk
- 1 æg
- 2 æggehvider
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk HUSK
- 1 1/2 tsk salt
- 4 spsk kokusfibermel. Almindelig kokosmel kan også bruges.
- 2 spsk skyr natural (kan unlades hvis man ønsker dem lactosefri)
- Evt. chiafrø eller sesamfrø til topping
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 C og dæk en bageplade med bagepapir. Riv den skyllede broccoli med lidt god håndkraft til “ris” på et mandolinjern eller kør det i en foodprocessor.
Æg og æggehvider vendes med broccolien. Smid salt, bagepulver, HUSK og kokos(fiber)mel i blandingen og ælt dejen med hænderne. Herefter tilsættes skyren og der æltes igen. Lad dejen hvile i et kvarters tid.
Form 8 boller af dejen på bagepapiret, strø chia -eller sesamfrø på toppen og smid bollerne i ovnen 15-20 minutter til de er gyldne på toppen.
Lad bollerne køle lidt af efter bagning, fyr en klat smør og en fed skive ost på og kast bollerne indenbords. De smager super lækkert. Kan sagtens holde i en lukket pose i køleskabet et par dage.
Jeg har også prøvet at smide gulerødder i, i stedet for broccoli. Det smagte også rigtig godt 🙂 Næste forsøg må være at smide en smule 85% chokolade i.
Rigtig god bagelyst og velbekomme!
?
Ingen kommentarer endnu