Kan vi springe min fødselsdag over?

Tough life as cabin crew

Lige nu er klokken 01.35 dansk tid ,og jeg sidder i et fly et sted over Rusland. Jeg har tilbragt de sidste 4 dage i Kazakhstan sammen med mine kollegaer.

Vi var rigtig heldige med vejret alle 4 dage, så meget af tiden brugte vi udenfor på at udforske Almaty, som den by vi boede i hed. Byen har lige lidt over 1,7 millioner indbyggere og har overraskende meget at byde på. Jeg må ærligt indrømme mine forventninger til Kazakhstan var helt i bund, jeg havde propfyldt min iPad hjemmefra med gode serier så jeg havde bare lidt at bruge dagene på. Det viste sig at være helt unødvendigt, jeg nåede kun at se et par enkelte afsnit. Hotellet vi boede på var udemærket, personalet kæmpede en brag kamp for at kommunikere på engelsk. Ved hjælp af armfægter og tegnsprog klarede vi de 4 dage og jeg er sikker på personalet nu kan begå sig bedre på engelsk end inden vores besøg.

På vores 4 dage nåede vi at: være på sightseeing med privatchauffør, se præsidentens national park, køre i gondol op til udkigspost, køre i bobslæde, gå 15 km på 1 dag, drikke os i godt humør 2 gange og ryge vandpibe, svømme i poolen 2 gange og benyttet hotellets sauna og dampbad. En af mine kollegaer havde også et skrækindjagende møde med en kakerlak.

Turen herned og hjem igen foregår om natten og på kryds af forskellige tidszoner. Der er 4 timers tidsforskel i Kazakhstan til Danmark. Vi landede i Kazakhstan onsdag formiddag kl.12.00 lokal tid og havde på det tidspunkt været på arbejde siden kl.22.30 dansk tid. Hele onsdag foregik på hver vores hotelværelser hvor vi alle sammen sov og prøvede at vænne os til tidsforskellen. Vi mødtes hurtigt til en gang aftensmad og så tilbage på værelset og direkte i seng. Flere af mine kollegaer var torsdag stadig ramt af den hårde nats arbejde. Der er rigtig meget ventetid på sådan nogle ture. Flyvetiden tager 6,5 time hver vej og vi er aktivt igang 1,5/maks 2 timer. Det kræver gode røverhistorier og masser af kaffe i løbet af natten at holde sig vågen.

Når jeg engang rammer Vejle igen så bliver min kuffert pakket ud i indkørslen af risiko for at have slæbt kakerlakker eller andet kryb med hjem iblandt mit tøj.

2

  • stewardessen

    Tak!
    Det er hermed noteret 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aarhuspigen

    Sikke en spændende blog! 🙂 Jeg har nok altid haft en lidt hemmelig drøm om at blive stewardesse :p Måske du vil lave et indlæg med hvordan man kan blive det?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Kan vi springe min fødselsdag over?