Det kan jeg da godt tillade mig, ikke?

Den bitre sandhed

Jeg er som stewardesse ansat først og fremmest for passagerernes sikkerheds skyld. Jeg er ansat for at varetage sikkerheden på flyet, og jeg ved alt om det udstyr vi har med ombord, til at hjælpe dig og dine kære hvis i bliver dårlige, syge eller utilpas. Jeg ved også alt om bekæmpelse af brand ombord på flyet, jeg er blevet undervist i hvordan en hi-jacking situation skal håndteres, jeg kan forklare dig grundene til at vi har de procedure vi har, og jeg kan sågar hjælpe til hvis din fødsel skulle gå i gang i 10 kilometers højde.

Jeg oplever tit uvidenhed omkring mit arbejde som stewardesse, og dette fører oftest til folks egne konklusioner. ‘Jeg er her jo kun til at løfte din tunge kuffert, (du burde have checket ind) og servere din mad og kaffe’. Men du skulle vide hvor svære tests og hård træning vi er igennem for at få mulighed for at servere din kaffe. Det er ben hårdt arbejde at være stewardesse og der er ikke noget glamourøst over det flyvende liv. Vi arbejder mange timer, fordelt på både nat og dag, vi går glip af rigtig mange fødselsdage, fester og højtider, vi sover på forskellige hoteller og må sove både om dagen og natten, ny lakerede negle, flot opsat hår og makeup skal altid være lige i skabet, lange dage i høje sko og strømpebukser der konstant løber er faktisk vores hverdag.

Ensomheden kan overvælde én i de perioder vi ligger meget på hotel, og det kan være noget rigtig møg. Ja vi har det sjovt det meste af tiden vi ligger ude, og ja jeg føler jeg har verdens bedste kollegaer. Men kollegaer er ikke nogen man selv vælger eller elsker, og når man når på hotellet er man alene om at fylde en dobbeltseng.

Jeg elsker mit job og jeg kunne ikke forestille mig at lave noget andet – men den bitre sandhed skal på bordet, og hvis du gerne vil være stewardesse skal du være indstillet på hvad jobbet fører med sig af gode, såvel som mindre gode ting 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Det kan jeg da godt tillade mig, ikke?