Stop lige et øjeblik.....

Stewardesse på stand-by

Mit job som stewardesse er sæsonbaseret. Det er ikke alle der har det på samme måde….men sådan er mit arbejde skruet sammen. Jeg flyver primært chartergæster, det vil sige folk som skal på ferie og har bestilt deres ferie gennem et rejsebureau. Dette foregår blandt andet på en Airbus 320 som kan “huse” 180 passagerer. Det er planlagte flyvninger som i vinterhalvåret typisk kun er i weekenderne. I sommertiden og særligt højsæsonen, flyver folk på ferie alle ugens dage. Så det siger sig selv at vi arbejder rigtig meget i sommertiden og knap så meget i vintertiden. Jeg flyver også en anden type fly som hedder en MD83, den er lidt mindre og kan “huse”165 passagerer. Den flyver også lidt charter, men flyver for det meste specielle flyvninger.

Det er ture som ofte bliver solgt i sidste øjeblik og vi som Crew derfor skal kunne stille i lufthavnen omklædt, pakket og klar indenfor en time. Derfor er stand-bydage typisk fra 06-18 eller fra 10-20. Dem er der mange af, særligt i vinterhalvåret. En stand-bydag er en arbejdsdag og man kan derfor sagtens have 5 stand-bydage og 2 fridage på en uge. Min kæreste og jeg har slået os ned i et hus i Vejle, som kun ligger 25 minutters kørsel fra lufthavnen. Jeg har derfor god tid hvis telefonen ringer kl.06, og jeg skal stille i lufthavnen på 1 time.

Det er rigtig vigtigt for mig at have noget at tage mig til i hverdagene når jeg sidder stand-by, ellers bliver det nogle lange dage hvis jeg skal sidde hjemme hele dagen af frygt for jeg bliver kaldt på arbejde, og ikke kan nå det på 1 time. Derfor fylder jeg mine dage med løb, gåture, svømning, Cafebesøg, shopping (jeg er expert i at kigge butikker en hel dag uden at begynde at kede mig… eller tømme min bankkonto) og brunch med veninder og familie….og når motivationen for ingenting overvælder mig, synker jeg ned i sofaen med min dyne, og bliver fanget dybt ind i en serie på enten Netflix eller Viaplay.

De sidste uger har jeg også brugt rigtig meget tid på at læse på nettet. Jeg har fundet nogle rigtig interessante blogs at følge og jeg bliver virkelig inspireret af at læse om andre kvinders liv og oplevelser, gode som dårlige. Jeg har altid godt kunne lide at læse artikler og dameblade. Men har desværre ikke før nu fundet frem til bloggerverdenen. Godt jeg ikke er ældre end lige knap 26 somre, jeg har hele livet foran mig til at læse og blogge 🙂

Som stewardesse skal du være forberedt, og rustet til at arbejde lange dage, på skæve tidspunkter.

Have med mennesker at gøre. (Også dem der har set sig sure på dig, dem der rejser med kropumulige børn, selvom det er der jo ingen der nogensinde gør hvis man spørger dem 😉

Være indstillet på at din arbejdsplads har åben hver dag, 365 dage om året, 24 timer i døgnet. Og ja, folk flyver også på ferie d.25/12 og 1/1!!

Der forekommer i perioder mange rejsedage, hvor du sover på hotel. (Det er perfekt med dage ude hvis man trænger til at bure sig inde med Netflix alene om aftenen. Jeg elsker min kæreste, men kan sagtens, som alle andre mennesker, få brug for tid alene, og det får jeg når jeg ligger ude med arbejdet)

Altid mere eller mindre have en kuffert pakket med de mest nødvendige ting. (Det kunne ske at en uplanlagt overnatning lige pludselig bliver en realitet)

Fantastiske kollegaer som man hurtigt lærer at kende ind til benet, grundet de lange arbejdsdage sammen i et rør 😉

Spændende oplevelser og interessante samtaler, nogengange i andre lande. BONUS, når det sker!!!

Rejselysten skal være der, da det er et must at man interessere sig for nogenlunde det samme som passagererne, ellers er 5 timer i det samme fly lang tid. Men du bliver også nød til at acceptere at vi tit og ofte aldrig kommer udenfor flyet på destinationerne.

Jeg har indtilvidere i 2017 været på 2 kontinenter, 9 lande og 15 forskellige lufthavne. Men har altså kun overnattet i 1 andet land end Danmark.

At være stewardesse er et fantastisk job og jeg elsker det. Det er en livsstil og som så meget andet, er det ikke for alle. Hvis du kan affinde dig med alt det ovenstående, så vil jeg klart anbefale dig at springe ud i det og prøve det af. Måske du bliver head over heels ligesom jeg selv.

?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Stop lige et øjeblik.....