Jeg har fået mig en blog

Hvordan endte jeg her part 1

073

Jeg er født og opvokset på østfyn, henholdsvis Munkebo og Ullerslev, sammen med mor, far og 2 yngre søstre. Efter 9 klasse startede jeg på Korsløkke camp10 i Odense, hvor jeg ved siden af skolen arbejdede deltid på McDonalds ved rosengårdscentret. Hele 10 klasse brugte jeg på at spare penge sammen, jeg skulle  nemlig til USA og være udvekslingsstuderende i et år.

Det gik ikke helt som forventet, jeg fløj fra Danmark i juli måned uden en værtsfamilie. De første 14 dage skulle jeg på “forberedelsescamp” sammen med tusindevis af andre elever fra hele verden. Det gik strygende, vi havde timer der forberedte os på livet som udvekslingsstuderende, og timer der forberedte os på hverdagen hos en anden familie.

Det viste sig at skulle blive en rigtig udfordrende tur til det store USA. Jeg blev tildelt en værtsfamilie som var super kristne, boede i et kristent samfund, og jeg blev skrevet ind på en kristen privatskole. Alting var rigtig spændende de første 4-5 måneder jeg var der, jeg skulle dog lige vænne mig til hele miljøet. Jeg skiftede familie 2 gange de første 2 måneder jeg var der. Jeg endte hos en virkelig virkelig sød familie med en hjemmeboende datter der var et år yngre end mig. Hun elskede at høre om Danmark, Europa og livet som teenager med danske forhold. Desværre blev det hele for meget for mig efter 5 måneder, og jeg syntes faktisk slet ikke det var sjovt at være så langt hjemmefra med mennesker der var så anderledes end jeg selv. Jeg er og har altid været en pige med stærke holdninger og meninger, så jeg kom et par gange ud i nogle ret heftige diskutioner. Som tiden gik, gik det op for mig at det absolut ikke var High School Musical jeg skulle opleve mens jeg var i USA. Jeg fandt ud af jeg havde med mennesker at gøre som havde meget svært ved at acceptere at jeg kom fra en helt anden verden. De havde svært ved at forstå at jeg efter flere måneder uden brok, stadig ikke fandt det super fedt at være en yderst aktiv del af ungdomskirken. Jeg endte med at afslutte mit år i midt december og tage hjem. Det var forfærdeligt at være der den sidste måneder fordi jeg i mit hovede allerede havde besluttet mig for jeg gerne ville hjem. Jeg savnede simpelthen min familie, mine venner og det frie liv som teenager i Danmark. Jeg lærte så utroligt meget om verden og mig selv de 6 måneder jeg var afsted, og selvom det i slutningen var hårdt ville jeg ikke have været foruden det.

Jeg tænker mig da i hvert fald om en ekstra gang, hvis mine børn en dag kommer og siger de gerne vil være udvekslingsstuderende i USA!

Jeg kan stadig her næsten 9 år efter undre mig over mange af de menneskers snævertsynethed. Jeg håber jeg kommer til USA igen og oplever på egen krop at der også er fantastiske steder at besøge hvor folk er mere frisindet.

 

Jeg startede fuldtid på McDonald’s, der gladeligt tog mig ind igen, da jeg kom hjem i december 2008. Når ja, det slog mig lige, jeg var i USA da Obama blev valgt som præsident, finanskrisen holdt sit indtog i hele verden, og da Twilight feberen begyndte. 3 yderst interessante emner at opleve på klods hold.

I 2009 blev mine forældre, 14 dage efter min 18 års fødselsdag, separerede og senere skilt. Mine forældres skilsmisse bragte mig til Kolding hvor min mor flyttede til. Jeg har jo om nogen fået startede uddannelser uden at gennemføre, da det simpelthen bare har vist sig ikke at være noget for mig alligevel. Jeg har gået på HHX….. i hele 2 måneder, gået på 1-årig HG…..hvor jeg droppede ud 1 måned før eksamen, startede enkeltfag op, uden at vide hvad jeg skulle bruge det til….. OG så har jeg været igang med tjeneruddannelsen i 1 år uden at blive tjener. Wow det er vidst første gang jeg har skrevet det ned på den måde, og hold da op det lyder faktisk voldsomt, haha….. Nå! UPS!

Og så tog jeg og min rygsæk til Australien……

Follow my blog with Bloglovin

?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Jeg har fået mig en blog